Jean-Pierre van Eijck

jean-pierre van eijck

Jean-Pierre van Eijck (1964) studeerde Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam, waar hij in 1991 afstudeerde.

Jean-Pierre werd in 1991 als advocaat beëdigd en is tot 2014 als bouwrechtadvocaat werkzaam geweest bij grote, full service kantoren in Rotterdam en Eindhoven. In 2014 richtte Jean-Pierre SPANT Advocaten op, een op het bouw- en aanbestedingsrecht gericht nichekantoor.

Jean-Pierre is gespecialiseerd in het (civiele) bouw- en vastgoedrecht alsmede het aanbestedingsrecht. Hij adviseert en procedeert onder meer over (geïntegreerde) bouwcontracten (UAV 2012, UAV-GC-2005, Fidic), aansprakelijkheden en claims. Daarnaast adviseert en procedeert Jean-Pierre ook over aanbestedingsvraagstukken. Hij heeft ruime ervaring op het gebied van grond-, weg- en waterbouw, utiliteitsbouw en industriële projecten.

Jean-Pierre heeft een substantiële procespraktijk met een ruime ervaring in zowel civiele procedures bij de burgerlijke rechter als  arbitrages (Raad van Arbitrage voor de Bouw, en het Nederlands Arbitrage Instituut).

De cliëntenkring van Jean-Pierre bestaat onder meer uit (internationale) bouwondernemingen, projectontwikkelaars, ingenieursbureau’s en woningcorporaties. 

Cliënten waarderen de pragmatische en oplossingsgerichte manier van werken van Jean-Pierre en het vermogen om snel tot de kern van de zaak te komen.

Jean-Pierre treedt met regelmaat op als docent en geeft  “in-house” cursussen bij cliënten. Daarnaast spreekt hij geregeld op internationale congressen.

Jean-Pierre wordt nationaal en internationaal erkend om zijn expertise, getuige onder meer vermeldingen in diverse publicaties, waaronder Best Laywers en de Who’s Who Legal, Construction 2018.

opleiding
  • Nederlands recht Erasmus Universiteit Rotterdam (1991)
lidmaatschappen
  • Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht
  • Vereniging voor Bouwrecht
  • Vereniging voor bouwrecht-advocaten
  • International Construction Projects Committee (Officer), onderdeel van de International Bar Association
TALEN
  • Nederlands
  • Engels
  • Duits
Contactgegevens
VCard

Aanmelden voor DE nieuwsbrief